ES | EN | CA

Hospital CIMA Barcelona

ACTUALITAT I CONSELLS DE SALUT

L'Hospital Sanitas CIMA de Barcelona renova el seu servei de radiodiagnòstic amb un TAC d'última generació

  • Comparteix aquesta notícia
L'Hospital Sanitas CIMA de Barcelona renova el seu servei de radiodiagnòstic amb un TAC d'última generació

El nou TAC de 128 talls o imatges redueix la radiació, augmenta les indicacions clíniques i permet oferir diagnòstics més precisos.

L'Hospital Sanitas CIMA de Barcelona ha reforçat el seu servei de radiodiagnòstic amb l'adquisició d'un equip de tomografia axial computeritzada (TAC) d'última generació, fet que ha suposat una inversió de 365.000 euros.

“El nou equip de 128 talls o imatges substitueix l'actual TAC de 16 talls, fet que suposa un notable salt de qualitat. Es tracta d'un dels models més avançats actualment, fins al punt que només hi ha tres equips d'aquestes característiques a Barcelona”, destaca el doctor César Arribas, cap de la Unitat de Diagnòstic per la Imatge de l'Hospital Sanitas CIMA.

Entre els principals avantatges, el nou TAC permet realitzar un ventall de proves diagnòstiques més ampli, inclosa la TAC cardíaca, gràcies a la millor precisió i qualitat d'imatge. Un altre dels beneficis per al pacient, en especial els d'edat pediàtrica, és la reducció de la radiació necessària per realitzar les proves.

A més, aquest equip és molt més ràpid a l'hora de realitzar les exploracions, un aspecte especialment diferencial per als pacients que, pel seu perfil, els resulta difícil sotmetre's a aquesta mena de processos, com ara nens o pacients amb malalties neurològiques. Per al doctor Arribas, “el TAC que acabem d'estrenar, juntament amb l'equip disponible a les instal·lacions del Milenium Centre Mèdic Iradier, suposa comptar amb una oferta de primer nivell en matèria de diagnòstic per la imatge”.

Des de la seva adquisició l'any 2011, Sanitas ha realitzat diverses millores a l'Hospital CIMA dins d'un pla de tres anys (2011-2014) amb un pressupost de 5 milions d'euros per impulsar el centre. Fins ara, entre les inversions realitzades, cal destacar l'ampliació dels serveis d'urgències i de la Unitat de Cures Intensives (UCI). A més, s'han incorporat noves especialitats, com oncologia, psicologia i logopèdia, i s'han reforçat les de traumatologia, urologia, neurologia i neurocirurgia.

Tornar

L´Hospital CIMA obté l´acreditació d´excel·lència de la Joint Commission International

L’Hospital Sanitas CIMA ha superat amb èxit l’exhaustiva avaluació de la Joint Commission International i s’ha fet mereixedor de la seva ...

Més informació
L'IDIS entrega la certificació de qualitat QH en categoria 3 estrelles als hospitals universitaris Sanitas La Zarzuela, Sanitas La Moraleja i Hospital Sanitas CIMA

Es tracta de l'estàndard màxim d'aquesta certificació que fins ara no havia aconseguit cap hospital. L'acreditació és la primera unitat de ...

Més informació