Hospital CIMA Barcelona

ES | EN | CA

ACTUALITAT I CONSELLS DE SALUT

El Servei de Reumatologia, millor d'Espanya

  • Comparteix aquesta notí­cia

Segons la Societat Espanyola de Reumatologia, el Servei de Reumatologia de l'Hospital CIMA ofereix el tractament més complet, personalitzat i segur.

El Servei de Reumatologia, millor d'Espanya

En la imatge, els doctors Ferran García i Violant Poca, de l'Hospital Sanitas CIMA de Barcelona.

La Societat Espanyola de Reumatologia (SER) ha acreditat l'excel·lència de l'Hospital Sanitas CIMA de Barcelona en el diagnòstic i el tractament integral de les persones que pateixen artritis reumatoide. La prevalença d'aquesta malaltia es troba entre el 0,5 i el 0,8% de la població estatal, amb la qual cosa afecta al voltant d'un quart de milió de persones a Espanya.

L'avaluació realitzada per la Societat Espanyola de Reumatologia ha analitzat les dades de prop de la meitat de les unitats especialitzades que atenen aquesta mena de pacients, inclosos centres públics i privats d'arreu del país, i ha assignat la màxima nota al servei de reumatologia de l'Hospital Sanitas CIMA, que ha obtingut un 77,94%. El segon centre del rànquing ha obtingut un 66,37%, mentre que la mitjana dels centres participants ha estat del 58,12%. “Per nosaltres, és un orgull rebre aquesta acreditació de la màxima autoritat científica en reumatologia i ens reforça en la idea d'oferir una assistència integral, personalitzada i segura als nostres pacients. Vull felicitar tots els membres del nostre servei de reumatologia, liderats per la Dra. Violant Poca i pel Dr. Ferran García, per assolir aquest grau d'excel·lència en l'atenció als pacients”, ha explicat el Dr. Antoni Giró, director gerent del Campus CIMA, que engloba l'Hospital Sanitas CIMA i la xarxa de Centres Milenium.

La Societat Espanyola de Reumatologia ha realitzat una avaluació exhaustiva i ha contemplat totes les fases del procés de diagnòstic, tractament i seguiment del pacient amb artritis reumatoide. En el seu informe, la SER posa de manifest que el servei de reumatologia de l'Hospital Sanitas CIMA ofereix als pacients un diagnòstic precoç que permet iniciar el tractament en menys de dues setmanes. Aquest és un factor clau de l'excel·lència assistencial, ja que facilita l'adopció de mesures terapèutiques en un termini de temps curt i permet als pacients iniciar abans el procés de tractament i alleugeriment de la patologia. Això és particularment important en casos com el de l'artritis reumatoide. “Es tracta d'una patologia sistèmica que té com a primer símptoma la inflamació de la membrana que cobreix els cartílags de les articulacions. Aquesta inflamació provoca dolor i rigidesa i afecta les mans, els peus, els colzes, les espatlles, els malucs, els genolls i els turmells. Naturalment, té un impacte molt negatiu sobre la qualitat de vida de les persones i, en funció del nivell de gravetat, pot resultar incapacitant. A més, si no es diagnostica i tracta, pot acabar provocant deformitats a les articulacions i pèrdua de mobilitat”, ha explicat la Dra. Violant Poca.

 

La valoració de l'especialista, fonamental

Encara es desconeixen les causes que provoquen l'artritis reumatoide, de manera que no es pot actuar de manera preventiva, però el quadre de símptomes està molt estudiat i, quan es diagnostica de manera precoç, permet l'inici d'un tractament ràpid. En aquest sentit, quan la malaltia està en la seva fase inicial, el diagnòstic és més complex, ja que depèn en gran mesura de la capacitació professional del reumatòleg que realitza l'exploració clínica. “Tenim la sort de comptar amb un equip d'especialistes de màxim nivell i crec que això és una cosa que no ha passat desapercebuda en l'avaluació dels experts de la societat científica”, ha subratllat el Dr. Giró, director gerent del centre.

En l'àmbit del tractament, l'informe de la Societat Espanyola de Reumatologia destaca que els especialistes de l'Hospital Sanitas CIMA personalitzen al màxim cada tractament i que prenen totes les decisions en funció de la situació de cada pacient per evitar que es donin situacions de risc associades al tractament per altres condicions de salut, com la hipertensió arterial, la dislipèmia o la diabetis mellitus. “És una de les manifestacions del nostre compromís amb l'excel·lència, que ens motiva a atendre cada pacient perquè pugui viure una vida més llarga, més sana i més feliç. En aquest sentit, insistim a tots els pacients sobre la importància de no fumar i controlem la seva dieta, el seu pes i el seu risc cardiovascular”, ha afegit el Dr. Ferran García.

Tornar

Sanitas Hospitals, màxima acreditació de qualitat QH

El IDIS lliura la certificació de qualitat QH en categoria 3 estrelles als hospitals Sanitas La Zarzuela, Sanitas La Moraleja i Hospital CIMA

Més informació
Hospital CIMA obté l'acreditació d'excel·lència

L’Hospital Sanitas CIMA ha superat amb èxit l’avaluació de la Joint Commission International i s’ha fet mereixedor de la seva acreditació ...

Més informació