Hospital CIMA Barcelona

ES | EN | CA

ACTUALITAT I CONSELLS DE SALUT

El cor dels espanyols reflecteix 5 anys més

  • Comparteix aquesta notí­cia
El cor dels espanyols reflecteix 5 anys més

Un estudi elaborat per Bupa, matriu de Sanitas, i la "World Heart Federation" analitza la salut cardíaca i recull l'edat "real" dels cors espanyols. Destaca que l'àmbit laboral és clau per mantenir un cor sa. Els cors espanyols més sans viuen a Navarra, Múrcia, Aragó, Canàries i Castella-la Manxa i es dediquen a la medicina, la restauració i el turisme o són esportistes, informàtics, artistes, militars o professors. Les dones tenen millor salut cardíaca que els homes, i els seus cors són, de mitjana, 3,25 anys més vells que la seva edat real, mentre que els dels homes pugen fins als 5,24 anys.

Segons les conclusions de l'estudi elaborat per Bupa, matriu de Sanitas, i la “World Heart Federation”, els espanyols tenen un cor 4,72 anys més vell que la seva edat real, fet que els situa amb una salut cardíaca pitjor que la d'anglesos, francesos o suecs. Per a aquest estudi s'han consultat dades clíniques, mètriques d'activitat física i altres hàbits de vida saludable de més de 10.000 persones d'arreu del món, incloent-hi dels Estats Units, Regne Unit, Xina, França, Índia, Austràlia o Xile.

L'estudi també mostra que les dones espanyoles tenen millor salut cardíaca que els homes, amb un cor 3,25 anys més vells que la seva edat real, mentre que el dels homes es troba, de mitjana, 5,24 anys per sobre de la seva edat real. A més, la mitjana de l'índex de massa corporal (IMC) registrat al nostre país és de 26,23, considerat sobrepès, fet que mostra la relació entre aquest indicador i la salut cardíaca.

L'estudi relaciona també la salut cardíaca amb la professió i la comunitat autònoma de residència, cosa que ens permet saber que els professionals amb una millor edat cardíaca es dediquen a la medicina, la restauració i el turisme o són esportistes, informàtics, artistes, militars o professors. Al contrari, els que tenen una major edat cardíaca treballen en l'agricultura, l'artesania i la construcció.

Quant a comunitats autònomes, Navarra, Múrcia, Aragó, Canàries i Castella-la Manxa són les que tenen els espanyols amb el cor més sa, mentre que Extremadura, Illes Balears, Andalusia, Catalunya i Cantàbria registren una pitjor salut cardíaca.

Amb l'objectiu de conscienciar la població sobre la necessitat d'incorporar hàbits de vida saludables per tenir una bona salut cardíaca, Sanitas, juntament amb Bupa i la World Heart Federation, ha llençat una calculadora en línia per conèixer l'edat del cor coincidint amb el Dia Mundial del Cor, que se celebra el 29 de setembre. José Francisco Tomás, director executiu mèdic de Sanitas, afirma que “tot i que les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort al món, es poden controlar fàcilment, ja que només cal modificar comportaments de risc com el tabac, les dietes poc saludables, el sedentarisme o el consum excessiu d'alcohol”.

El missatge principal que s'intenta transmetre és la importància de crear ambients sans tant a casa com a la feina. I és que, en aquest sentit, algunes persones no poden mantenir hàbits saludables perquè l'entorn laboral els ho impedeix, com l'absència d'espais lliures de fum o la impossibilitat d'adquirir menjar sa a l'oficina. L'estudi va detectar millores significatives en les empreses que posaven en marxa iniciatives per afavorir la salut dels seus empleats, especialment en l'àmbit de l'alimentació.

En aquest sentit, Sanitas és pionera en facilitar hàbits de vida saludable tant als seus empleats com a altres empreses a través del seu programa Sanitas Smile. Amb ell, van aconseguir augmentar la productivitat, reduir l'absentisme laboral i facilitar l'adquisició d'hàbits de vida saludable als seus empleats, alhora que van reduir indicadors com el pes, la pressió arterial, l'índex de massa corporal o el percentatge de greix corporal.

Ara, Sanitas fa extensible a altres companyies el compromís de fomentar hàbits de vida saludables entre els seus empleats a través del projecte “Madrid Healthy City”. Segons Yolanda Erburu, directora executiva de comunicació i RSC de Sanitas i directora general de la Fundació Sanitas, “amb aquest programa es demostra que les empreses poden fer molt per fomentar la salut entre els seus treballadors, una tendència emergent en la gestió responsable dels recursos humans. Les ciutats saludables o “Healthy Cities” són l'evolució de les “Smart Cities”, en incloure com a element clau la promoció de la salut dels ciutadans, la mobilitat sostenible o un disseny urbà que afavoreixi una vida més saludable i una millor cura del medi ambient”.

Tornar

Sanitas Hospitals, màxima acreditació de qualitat QH

El IDIS lliura la certificació de qualitat QH en categoria 3 estrelles als hospitals Sanitas La Zarzuela, Sanitas La Moraleja i Hospital CIMA

Més informació
Hospital CIMA obté l'acreditació d'excel·lència

L’Hospital Sanitas CIMA ha superat amb èxit l’avaluació de la Joint Commission International i s’ha fet mereixedor de la seva acreditació ...

Més informació