ES | EN | CA

Hospital CIMA Barcelona

Hospitalizació

La teva salut ha d'estar ben atesa. Per això, i per a una millor hospitalització, aquí trobaràs els millors professionals i la tecnologia més avançada per oferir un servei de primera qualitat.

 

SISTEMA OPERATIU DE L'HOSPITAL

48 hores abans del dia de la intervenció, rebràs una trucada prequirúrgica en què se't confirmarà l'hora d'ingrés, la documentació que has de portar i la preparació necessària per a la intervenció. Així mateix, durant la trucada podràs resoldre tots els dubtes de caràcter operatiu relatius al teu ingrés.

L'hora d'ingrés que se't confirmi en aquesta trucada és la que realment cal tenir en compte per evitar esperes innecessàries, encara que no coincideixi exactament amb l'hora que t'hagin donat a la consulta o a la recepció del metge.

Al mostrador de recepció/informació de l'accés principal a l'hospital, hauràs d'emplenar els tràmits necessaris per al teu ingrés. Per evitar esperes innecessàries, et recomanem que formalitzis el teu ingrés a l'hora indicada en la trucada prequirúrgica que se't realitzarà 48 hores abans del dia de la intervenció. L'horari és de 7.00 a 21.30 h de dilluns a divendres ininterrompudament, i de 8.00 a 20.00 h dissabtes, diumenges i festius. En cas que tinguis cap dubte, truca al 93 552 27 00 per informar-te.

La documentació necessària per poder preparar i tramitar el teu ingrés és la següent:

 • DNI o passaport.
 • Consentiment informat de la intervenció i, si cal, de l'anestèsia.
 • Documentació assistencial (proves i informes mèdics previs).
 • Documentació econòmica o autorització de l'asseguradora mèdica.

Si no tens l'autorització de l'asseguradora, hauràs d'abonar la totalitat del tractament pressupostat.

En el moment de l'ingrés, se't demanarà que emplenis les teves dades personals, que estaran protegides expressament per la llei de protecció de dades, i se't demanarà el teu consentiment.

El pagament de les despeses equivalents a l'estada es podrà efectuar en efectiu (fins a 2.500 euros), amb targeta de crèdit o per transferència bancària.

Si véns com a pacient privat, hauràs d'abonar una quantitat en concepte de dipòsit, que variarà en funció del servei que hagis de rebre. A recepció/informació t'informaran de la quantitat que has de dipositar.

Un cop realitzats tots els tràmits, el personal de l'hospital t'indicarà com accedir a l'àrea quirúrgica i t'informarà sobre el seu funcionament. Els acompanyants poden deixar els objectes personals a la consigna habilitada a aquest efecte a recepció fins que s'assigni l'habitació.

Què has de portar?

 • Efectes personals. És recomanable no portar objectes de valor.
 • Pijama.
Si t'han d'intervenir quirúrgicament, cal que entris a la sala d'operacions sense joies, pròtesis dentals, maquillatge ni esmalt d'ungles.

Els familiars estaran localitzables per, un cop finalitzada la intervenció, rebre la informació del cirurgià. Per això, se'ls demanarà un telèfon de contacte per avisar-los de la finalització de la intervenció.

La UCI es troba a la planta 4 de l'hospital. L'horari d'informació mèdica és de 12.30 a 14.30 h. Per motius de privadesa, no es facilitarà informació per telèfon.

L'horari de visites als pacients és de 12.30 a 14.30 h i de 19.00 a 21.00 h. Només hi podrà haver un únic acompanyant alhora dins del box.

La durada aproximada de les visites serà de 30 a 45 minuts.

No es permetrà l'entrada a menors de 14 anys.

Per motius assistencials puntuals, en ocasions les visites poden patir retards, tenir una menor durada o fins i tot suspendre's. En aquest cas, el personal de la UCI n'informarà els acompanyants.

Per facilitar el descans, no s'admetrà la presència de cap acompanyant durant la nit.

Poden portar els articles bàsics d'higiene del pacient, com també lectura i aparells de ràdio. Tots els aparells electrònics es limitaran en funció del risc d'interferència amb els aparells de monitoratge de la unitat.

Així mateix, us agrairem que, per tal de conservar l'ambient silenciós de l'hospital, apagueu o silencieu els telèfons mòbils.

Per tal de respectar la intimitat de la resta de pacients, no es permet romandre fora dels boxs. Si vols res, fes servir el timbre que hi ha dins del box i t'atendrem immediatament.

En cas que un pacient hospitalitzat sigui traslladat a la UCI, els acompanyants hauran d'abandonar l'habitació que ocupaven.

UCIN de portes obertes: durant les 24 h del dia, es permet que el nen romangui acompanyat d'un dels seus pares o tutors.

L'horari de visita per a la resta de familiars és de 18.30 a 19.30 h. Aquest horari es pot veure afectat per les condicions o necessitats d'algun nen. El personal de la unitat t'informarà sobre aquestes alteracions.

Tota la informació mèdica es donarà cada dia de 12.00 a 13.00 h. En cap cas no es facilitarà informació per telèfon.

La dieta que estableix el metge és la que afavoreix la recuperació. Totes les nostres dietes estan assessorades per un metge endocrí i un dietista.

Sempre que la dieta assignada pel metge sigui "NORMAL", l'Hospital CIMA t'ofereix la possibilitat de triar entre les opcions del menú que es facilitarà diàriament a l'habitació. Si vols algun extra o prendre alguna cosa fora dels horaris establerts, tens a la teva disposició el telèfon de Room Service (ext. 739195). Si no existeix cap contraindicació, se't servirà a l'habitació amb un cost extra de 5 euros sobre el preu en carta del producte demanat. Les peticions es consideraran despeses extra i es liquidaran conjuntament amb la factura.

Els horaris aproximats dels àpats són:

 • Esmorzar: de 7.30 a 8.15 hores
 • Dinar: de 13.15 a 14.15 hores
 • Berenar: de 17.00 a 17.30 hores
 • Sopar: de 19.15 a 20.15 hores

Dinar dels acompanyants:
Els acompanyants que vulguin dinar a l'hospital poden fer-ho al restaurant situat a la planta 0 de l'hospital. El cost del dinar d'acompanyant l'assumirà el pacient en funció de la cobertura de la mútua. Consulta-ho amb la teva asseguradora. El pacient privat assumirà aquest cost en qualsevol cas.

Totes les habitacions disposen d'un sofà-llit per a un acompanyant. Pel benestar dels pacients, no podran romandre a l'habitació més de dues persones alhora. El silenci és imprescindible i no s'aconsellen les visites de nens.

L'horari de visita és de 9.00 a 21.00 hores. El centre pot restringir les visites per prescripció facultativa.

En cas que un pacient hospitalitzat hagi de ser derivat a la UCI, l'acompanyant haurà de deixar lliure l'habitació que ocupava.

D'acord amb la Llei 42/2010, de 30 de desembre de 2010, està prohibit fumar a tot el recinte hospitalari tant interior com exterior.
Si notes alguna anomalia en el confort de l'habitació, truca al control d'infermeria, que avisarà immediatament els serveis tècnics de manteniment.

El metge notificarà l'alta entregant un informe que has de presentar a recepció per formalitzar els tràmits administratius i liquidar els possibles càrrecs. Si l'alta s'entrega a primera hora del matí, l'habitació ha de quedar lliure abans de les 10.00 hores. Si et passes d'aquest horari, cal que abandonis l'habitació al més aviat possible. En cas que la sortida s'efectuï després de les 12.00 hores i l'alta s'hagués donat amb anterioritat, es facturarà l'estada completa.

Per a més comoditat, un cop hagis rebut l'alta, i fins al moment d'abandonar l'hospital, disposes d'una zona d'espera diferenciada i una consigna per custodiar els teus objectes personals.

L'abonament de les despeses addicionals no contemplades en el pressupost liquidat inicialment es farà a la planta 0, al departament d'admissió. Abans d'abandonar l'hospital, cal efectuar el pagament de la factura, on s'hi detallaran:

 • Despeses mèdiques.
 • Despeses de l'hospital, si n'hi ha.

La factura es podrà abonar de tres formes diferents:

 • En metàl·lic (fins a un màxim de 2.500 €).
 • Amb targeta de crèdit.
 • Per transferència bancària.

L'hospitalització i l'accés a determinades especialitats i proves es realitzaran sota prescripció mèdica. Consulta el teu metge corresponent.

Tornar

Sanitas Hospitals, màxima acreditació de qualitat QH

El IDIS lliura la certificació de qualitat QH en categoria 3 estrelles als hospitals Sanitas La Zarzuela, Sanitas La Moraleja i Hospital CIM

Més informació
Hospital CIMA obté l'acreditació d'excel·lència

L’Hospital Sanitas CIMA ha superat amb èxit l’avaluació de la Joint Commission International i s’ha fet mereixedor de la seva acreditació ...

Més informació