Hospital CIMA Barcelona

ES | EN | CA

Hospitalizació

Hospitalizació

Volem cuidar en tot moment. Informa't de com funciona l'admissió i els serveis de l'hospital per a tu i els teus acompanyants durant la teva estada.

Al mostrador de recepció/informació de l'accés principal a l'hospital, hauràs d'emplenar els tràmits necessaris per al teu ingrés. Per evitar esperes innecessàries, et recomanem que formalitzis el teu ingrés a l'hora indicada en la trucada prequirúrgica que se't realitzarà 48 hores abans del dia de la intervenció. L'horari és de 7.00 a 21.30 h de dilluns a divendres ininterrompudament, i de 8.00 a 20.00 h dissabtes, diumenges i festius. En cas que tinguis cap dubte, truca al 93 552 27 00 per informar-te.
La documentació necessària per poder preparar i tramitar el teu ingrés és la següent:

 • DNI o passaport.
 • Consentiment informat de la intervenció i, si cal, de l'anestèsia.
 • Documentació assistencial (proves i informes mèdics previs).
 • Documentació econòmica o autorització de l'asseguradora mèdica.
 • Si no tens l'autorització de l'asseguradora, hauràs d'abonar la totalitat del tractament pressupostat.

En el moment de l'ingrés, se't demanarà que emplenis les teves dades personals, que estaran protegides expressament per la llei de protecció de dades, i se't demanarà el teu consentiment.

El pagament de les despeses equivalents a l'estada es podrà efectuar en efectiu (fins a 2.500 euros), amb targeta de crèdit o per transferència bancària.

Si véns com a pacient privat, hauràs d'abonar una quantitat en concepte de dipòsit, que variarà en funció del servei que hagis de rebre. A recepció/informació t'informaran de la quantitat que has de dipositar.

Un cop realitzats tots els tràmits, el personal de l'hospital t'indicarà com accedir a l'àrea quirúrgica i t'informarà sobre el seu funcionament. Els acompanyants poden deixar els objectes personals a la consigna habilitada a aquest efecte a recepció fins que s'assigni l'habitació.

Què has de portar?

 • Efectes personals. És recomanable no portar objectes de valor.
 • Pijama.
La dieta que estableix el metge és la que afavoreix la recuperació. Totes les nostres dietes estan assessorades per un metge endocrí i un dietista.

Sempre que la dieta assignada pel metge sigui "normal", l'Hospital CIMA t'ofereix la possibilitat de triar entre les opcions del menú que es facilitarà diàriament a l'habitació. Si vols algun extra o prendre alguna cosa fora dels horaris establerts, tens a la teva disposició el telèfon de Room Service (ext. 739195). Si no existeix cap contraindicació, se't servirà a l'habitació amb un cost extra de 5 euros sobre el preu en carta del producte demanat. Les peticions es consideraran despeses extra i es liquidaran conjuntament amb la factura.

Els horaris aproximats dels àpats són:

 • Esmorzar: de 8:00 a 9:00 hores
 • Dinar: de 13.00 a 14.00 hores
 • Berenar: de 16.00 a 17.00 hores
 • Sopar: de 20.00 a 21.00 hores

Dinar dels acompanyants:
Els acompanyants que vulguin dinar a l'hospital poden fer-ho al restaurant situat a la planta 0 de l'hospital. El cost del dinar d'acompanyant l'assumirà el pacient en funció de la cobertura de la mútua. Consulta-ho amb la teva asseguradora. El pacient privat assumirà aquest cost en qualsevol cas.

Totes les habitacions disposen d'un sofà-llit per a un acompanyant. Pel benestar dels pacients, no podran romandre a l'habitació més de dues persones alhora. El silenci és imprescindible i no s'aconsellen les visites de nens.
L'horari de visita és de 9.00 a 21.00 hores. El centre pot restringir les visites per prescripció facultativa.

En cas que un pacient hospitalitzat hagi de ser derivat a la UCI, l'acompanyant haurà de deixar lliure l'habitació que ocupava.

Descobreix tots els serveis amb què comptes a l'hospital. Si notessis qualsevol anomalia en el confort de la teva habitació, hauràs de trucar al Control d'Infermeria que avisarà als Serveis Tècnics de Manteniment.

D'acord amb la Llei 42/2010, de 30 de desembre de 2010, està prohibit fumar a tot el recinte hospitalari tant interior com exterior.

L'hospitalització i l'accés a determinades especialitats i proves es realitzaran sota prescripció mèdica. Consulta el teu metge corresponent.

Bloc qurúrgic

El bloc quirúrgic de l'Hospital compta amb diversos quiròfans, equipats amb tecnologia d'última generació i dissenyats per garantir la màxima seguretat del pacient.

48 hores abans del dia de la intervenció, rebràs una trucada prequirúrgica en què se't confirmarà l'hora d'ingrés, la documentació que has de portar i la preparació necessària per a la intervenció. Així mateix, durant la trucada podràs resoldre tots els dubtes de caràcter operatiu relatius al teu ingrés.

L'hora d'ingrés que se't confirmi en aquesta trucada és la que realment cal tenir en compte per evitar esperes innecessàries, encara que no coincideixi exactament amb l'hora que t'hagin donat a la consulta o a la recepció del metge.

 • Higiene personal: dutxa completa amb rentat del cap per evitar possibles infeccions.
 • No portis maquillatge, pintura de llavis ni esmalt d'ungles.
 • No portis joies ni objectes de valor (anells, pírcings, arracades, medalles…), ja que no se'n permet el pas a la sala d'operacions.
 • Cal que portis l'estudi preoperatori i els consentiments informats (de cirurgia i anestèsia) degudament signats.
 • Cal que estiguis en dejú com a mínim les 6 hores prèvies a l'ingrés, fins i tot d'aigua, tret que se t'indiqui un període de dejú diferent en la trucada preoperatòria.
 • T'has de prendre la medicació habitual fins al moment de l'ingrés, sempre que l'anestesista o el cirurgià no t'indiquin el contrari. Si en la consulta de preanestèsia t'han indicat que prenguis alguna mena de medicament, caldrà que te'l prenguis.
 • Cal que portis tots els medicaments que prenguis habitualment.
 • Si ets al·lèrgic a alguna medicació, comunica-ho en el moment de l'ingrés.
 • Si fas servir pròtesi dental o qualsevol altra pròtesi que no sigui fixa (com ara lentilles), caldrà que te les treguis, si és possible, abans d'entrar a la sala d'operacions.
 • No t'oblidis de portar un document identificatiu (DNI, passaport, permís de conduir...) i la teva targeta sanitària.
 • Adreça't a admissió principal, on t'indicaran on es farà l'ingrés. Si t'han d'hospitalitzar, a admissió et tramitaran tota la documentació d'ingrés. T'ingressaran en un box en què podràs estar acompanyat d'un familiar mentre esperes a l'inici de la intervenció.
 • Si t'han d'intervenir en hospital de dia o ambulant, adreça't directament a preadmissió.
 • La recepcionista et demanarà el telèfon de contacte de l'acompanyant per poder avisar-lo quan s'acabi la cirurgia.
 • Si no disposes d'acompanyant, s'avisarà a atenció al pacient i, amb el personal de seguretat, dipositaràs la teva bossa a la consigna. Si ho prefereixes, els objectes de valor es dipositaran a la caixa de seguretat de l'hospital.
 • Durant l'ingrés en preadmissió, la infermera responsable et prendrà les constants, et canalitzarà, si cal, una via perifèrica i recollirà tots els teus informes per adjuntar-los al teu historial.
 • Cuando seas trasladado al quirófano, tu acompañante debe abandonar el box de Preadmisión con todas sus pertenencias que podrá depositar en consigna, pudiendo permanecer en las áreas de espera hasta la asignación de habitación.
 • Al finalizar la cirugía, serás trasladado a la URPA (Unidad de Reanimación Postanestesia) o a la UCI si así estaba previsto o fuera necesario. El cirujano informará a los familiares del resultado de la cirugía. El paciente permanecerá en dicha unidad hasta que el anestesista firme su alta y sea trasladado a:
  • Una habitación si requiere hospitalización.
  • La Unidad de SAM (Sala de Adaptación al Medio) si es de carácter ambulatorio u hospital de día. En este caso se permite el paso de un acompañante y desde aquí se procederá al alta a domicilio.

 

 • Recorda que t'has sotmès a una cirurgia i anestèsia, per mínimes que t'hagin semblat. En el moment de l'alta, cal que estiguis acompanyat.
 • Durant el dia d'avui, cal que estiguis en repòs relatiu, sense realitzar activitats perilloses o que requereixin concentració o presa de decisions.
 • Evita tenir a càrrec persones que depenguin de tu.
 • Evita conduir vehicles de motor.
 • No facis àpats copiosos; són preferibles les ingestes repetides de poca quantitat d'aliments. Beu líquids en abundància.
 • Compleix les recomanacions de l'informe d'alta de la cirurgia.
 • Si tens cap dubte sobre el procés quirúrgic en el moment de l'alta, consulta el personal sanitari. Si a casa presentes algun símptoma que no remet amb el tractament pautat o algun símptoma estrany, no dubtis a posar-te en contacte amb l'hospital o vés al servei d'urgències.
 • Postoperatori i rehabilitació per a gent gran: si necessites cures personalitzades, Sanitas posa a la teva disposició residències per a la gent gran amb estades i programes específicament dissenyats per a una rehabilitació professional i el més curta possible. A més, et podràs beneficiar de preus preferents. Informa-te’n trucant al 902 55 74 86.

L'hospitalització i l'accés a determinades especialitats i proves es realitzaran sota prescripció mèdica. Consulta el teu metge corresponent.

Unitat de cures intensives

Compta amb la millor cura hospitalari que podem oferir-te. Els millors professionals mèdics i d'infermeria preparats en tot moment.

La UCI es troba a la planta 4 de l'hospital. L'horari d'informació mèdica és de 12.30 a 14.30 h. Per motius de privadesa, no es facilitarà informació per telèfon.
L'horari de visites als pacients és de 12.30 a 14.30 h i de 19.00 a 21.00 h. Només hi podrà haver un únic acompanyant alhora dins del box.

La durada aproximada de les visites serà de 30 a 45 minuts.

No es permetrà l'entrada a menors de 14 anys.

Per motius assistencials puntuals, en ocasions les visites poden patir retards, tenir una menor durada o fins i tot suspendre's. En aquest cas, el personal de la UCI n'informarà els acompanyants.

Per facilitar el descans, no s'admetrà la presència de cap acompanyant durant la nit.

Poden portar els articles bàsics d'higiene del pacient, com també lectura i aparells de ràdio. Tots els aparells electrònics es limitaran en funció del risc d'interferència amb els aparells de monitoratge de la unitat.

Així mateix, us agrairem que, per tal de conservar l'ambient silenciós de l'hospital, apagueu o silencieu els telèfons mòbils.

Per tal de respectar la intimitat de la resta de pacients, no es permet romandre fora dels boxs. Si vols res, fes servir el timbre que hi ha dins del box i t'atendrem immediatament.

En cas que un pacient hospitalitzat sigui traslladat a la UCI, els acompanyants hauran d'abandonar l'habitació que ocupaven.

UCIN de portes obertes: durant les 24 h del dia, es permet que el nen romangui acompanyat d'un dels seus pares o tutors.
L'horari de visita per a la resta de familiars és de 18.30 a 19.30 h. Aquest horari es pot veure afectat per les condicions o necessitats d'algun nen. El personal de la unitat t'informarà sobre aquestes alteracions.

Tota la informació mèdica es donarà cada dia de 12.00 a 13.00 h. En cap cas no es facilitarà informació per telèfon.

Alta L'hospitalització i l'accés a determinades especialitats i proves es realitzaran sota prescripció mèdica. Consulta el teu metge corresponent.

Alta hospitalària

El metge notificarà l'alta entregant un informe que has de presentar a recepció per formalitzar els tràmits administratius i liquidar els possibles càrrecs. Si l'alta s'entrega a primera hora del matí, l'habitació ha de quedar lliure abans de les 10.00 hores. Si et passes d'aquest horari, cal que abandonis l'habitació al més aviat possible. En cas que la sortida s'efectuï després de les 12.00 hores i l'alta s'hagués donat amb anterioritat, es facturarà l'estada completa.

Per a més comoditat, un cop hagis rebut l'alta, i fins al moment d'abandonar l'hospital, disposes d'una zona d'espera diferenciada i una consigna per custodiar els teus objectes personals.

L'abonament de les despeses addicionals no contemplades en el pressupost liquidat inicialment es farà a la planta 0, al departament d'admissió. Abans d'abandonar l'hospital, cal efectuar el pagament de la factura, on s'hi detallaran:

 • Despeses mèdiques.
 • Despeses de l'hospital, si n'hi ha.

La factura es podrà abonar de tres formes diferents:

 • En metàl·lic (fins a un màxim de 2.500 €).
 • Amb targeta de crèdit.
 • Per transferència bancària.

 

L'hospitalització i l'accés a determinades especialitats i proves es realitzaran sota prescripció mèdica. Consulta el teu metge corresponent.

Tornar

Sanitas Hospitals, màxima acreditació de qualitat QH

El IDIS lliura la certificació de qualitat QH en categoria 3 estrelles als hospitals Sanitas La Zarzuela, Sanitas La Moraleja i Hospital CIMA

Més informació
Hospital CIMA obté l'acreditació d'excel·lència

L’Hospital Sanitas CIMA ha superat amb èxit l’avaluació de la Joint Commission International i s’ha fet mereixedor de la seva acreditació ...

Més informació